6 porcií, forma s priemerom 28 cm
Suroviny cesto:
130g HLM, 130g mleté mandle, 130g studené maslo, 100g prášk. cukor, štipka soli, 1 vajo
Suroviny plnka:
250g tvaroh, 2 vaja, 100g kryšt. cukor, 1 balíček vanilkového pudingu, 50g masla
Postup: Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke oddýchnuť 30 min. Potom cesto rozvaľkáme a vystlieme ním tortovú formu.
Suroviny na plnku (okrem masla) vyšľaháme do krémovej konzistencie a na záver primiešame roztopené, ale nie horúce maslo. Vylejeme a rozotrieme na korpus. Poukladáme slivky.
180°C, cca 50 min.
Na záver môžeme v horúcej vode roztopiť marhuľový lekvár a hotový koláč potrieť.
[Zdroj: Meine Freizeit, Nr. 7 Sept. 2017]
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára