Korpus:
180 g maslových sušienok
1 PL kakaa
80 g zmäknutého masla
Sušienky zomelieme, pridáme kakao, maslo. Utlačíme na dno tortovej formy, okraje cca do centimetrovej výšky. 180°C 10 min.
Plnka:
150 ml šľahačkovej smotany
100 g čokolády na varenie
100 g bielej čokolády
500 g mascarpone (alebo smotanovej nátierky)
250 g kyslej smotany
4 vajíčka
3 PL cukru
Šľahačkovú smotanu zohrejeme na plyne, rozdelíme na dve časti. V jednej rozpustíme bielu, v druhej tmavú čokoládu. Necháme vychladiť.
Mascarpone, kyslú smotanu, vajíčka a cukor metličkou rozmiešame na hladkú hmotu. Rozdelíme na polovicu a primiešame čokolády.
Na vychladnutý korpus striedavo lejeme hnedú a bielu plnku. 170°C 60 min. Necháme vychladnúť. Dáme na noc do chladničky.
Poleva:
80 ml šľah. smotany
100 g tmavej čoko
50 g bielej čoko
80 g zmäknutého masla
Smotanu zohrejeme, rozdelíme na dve časti. Opäť v nej rozpustíme čokolády + maslo. Cheesecake polejeme tmavou čokoládou a bielou dozdobíme.
[zdroj: http://kuchynalidla.sk/product/zebrovy-cheesecake]
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára