Suroviny:
4-5 ks tresky
400 g lístkového cesta
4-5 ks rožkov, chleba.. nejakého pečiva
4 vajcia
200 ml 33% smotany
100 ml kyslej smotany
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
ochutiny :)
1 vajko na potretie
1 vajko na potretie
Postup:
Pečivo nakrájame na kocky, zalejeme rozšľahanými vajciami. Pridáme tiež na kocky nakrájanú tresku, cibuľu, cesnak, obe smotany. Ochutíme soľou, korením, vňaťou, bazalkou, pažítkou.. čímkoľvek :) Dobre premiešame a necháme odležať v chladničke.
Tortovú formu vymažeme a vysypeme. Vložíme rozvaľkané cesto tak, aby zakrývalo aj okraje formy. Vylejeme treskoplnku. Prečnievajúce okraje cesta založíme na masu a zakryjeme druhým plátom cesta - môžeme si pomôcť otlačením tortovej formy, aby sme vyrezali kruh. Zo zvyškov môžeme vyrezať nejaké tvary a naukladať navrch. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
180°C minimálne 45 min. (ja som piekla cca 75 min.) Podávame teplé, alebo aj studené.
[zdroj: varecha.sk - Bibia1]
Ahoj Ivka, na tvoj blog som natrafila uplnou nahodou. Treskokolac vyzera uzasne!
OdpovedaťOdstrániťVelmi sa tesim na tvoje dalsie prispevky. Zelam, nech sa ti dobre bloguje! :-)
Aneta z http://anetagoesyummi.blogspot.com/