Potrebujeme: 1 H HLM (miešaná s czr) * 1 a 3/4 H pr. cukru * 220 g masla * 200 g čokolády (môže aj 100 g čoko + 2 ČL kakaa) * 150 g malín * 500 g hrud. tvarohu * 1/2 balíčka vanilínu * 5 vajec * 1/2 pdp
Postup: Maslo s 1 H cukru vymiešame, postupne pridáme 3 vajcia. Prilejeme rozpustenú čokoládu. Premiešame, vmiešame múku s pdp.
Tvarohová zmes: tvaroh + 2 vajcia + 3/4 H cukru + vanilín zmiešať, môže aj tyčovým mixérom.
Do formy 20x30 cm vložíme papier na pečenie a na spodok rozotrieme 2/3 cesta. Navrstvíme tvarohovú zmes. Lyžicou pokladieme kôpky zvyšného cesta. Vidličkou ich premiešame s tvarohovou zmesou - vznikne mramorovanie. Povtláčame čerstvé alebo mrazené maliny. 175°C, 45 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára