Cesto:
1 a 1/2 H PHM
1 H kryšt. cukor (1:1 hnedý s bielym)
1 a 1/2 ML sóda bikarbóna
1 ML pdp
1/2 ML soľ
1/2 ML muškátový oriešok
1 ML mletá škorica
3 vajíčka + 1 bielok
165 ml olej
1 a 1/2 H strúhaná mrkva
1/2 H sekané orechy
1/2 H hrozienka
Tvarohová náplň:
250g tvaroh
1 vanilín
2 PL pr. cukor
1 žĺtko
1 a 1/2 H PHM
1 H kryšt. cukor (1:1 hnedý s bielym)
1 a 1/2 ML sóda bikarbóna
1 ML pdp
1/2 ML soľ
1/2 ML muškátový oriešok
1 ML mletá škorica
3 vajíčka + 1 bielok
165 ml olej
1 a 1/2 H strúhaná mrkva
1/2 H sekané orechy
1/2 H hrozienka
250g tvaroh
1 vanilín
2 PL pr. cukor
1 žĺtko
Postup: zmiešame súché prísady. Vajíčka s bielkom vyšľaháme s olejom. Pridáme prepláchnuté hrozienka a nasekané orechy. Mrkvu nastrúhame na jemno, primiešame. Pridáme suché prísady. Zmiešame suroviny na tvarohovú náplň (môže byť hurdkovitý, alebo aj jemný tvaroh). Formu naplníme mrkvovou zmesou a lyžičkou porozdeľujeme tvaroh, jemne vtlačíme do cesta. 175°C, 20 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára