Cesto: 200 ml mlieka, 1 PL oleja, 5 PL kr. cukru, štipka soli, 2 vajcia, 450 g PHM, 2 ČL sušeného droždia
Náplň: 100 g masla alebo hery, 1 vanilín, 1 žĺtok, hrozienka
Poleva: 150 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilín
Postup: Suroviny na cesto vložíme do DP, program Cesto. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 20x40 cm. Potrieme náplňou (vyšľaháme tuk s cukrom a žĺtkom). Posypeme hrozienkami a zrolujeme, aby bol závin dlhý 20 cm. Rozrežeme na polovicu, alebo 3 diely, reznou stranou nahor. Na 1 minútu zapneme program Pečenie a vypneme, necháme podkysnúť 30 min. Znovu zapneme Pečenie, po pol hodine polejeme povrch cesta polevou a dopečieme 15 min.
Poleva: zmiešame (nešľaháme!) smotanu s cukrom.
Bolo to niečo ako mazanec/vianočka, ale dosť suché. Odporúčam radšej ten mazanec - jednoduchšie a chuťovo oveľa lepšie.
[zdroj: oblubenerecepty.sk]
Bolo to niečo ako mazanec/vianočka, ale dosť suché. Odporúčam radšej ten mazanec - jednoduchšie a chuťovo oveľa lepšie.
[zdroj: oblubenerecepty.sk]
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára