2 H HLM (asi 250g), 1/2 PL kakaa (nemusí byť), 200g studeného masla, 1/2 ČL soli, 6 PL studenej vody
Postup:
Cesto robíme v mixéri s nožmi. (Napr. ja robím v takejto Ete, nádoba má asi 700ml.)
Nasypeme múku, kakao, pridáme pár kociek masla (asi 5-6) a premiešame, kým sa maslo stratí. Pracujeme rýchlo, aby bolo cesto čím chladnejšie. Pridáme zvyšné maslo, premiešame. Prilejeme vodu so soľou. Mixujeme. Ak je cesto suché, pridáme ešte trošku vody.
Nasypeme múku, kakao, pridáme pár kociek masla (asi 5-6) a premiešame, kým sa maslo stratí. Pracujeme rýchlo, aby bolo cesto čím chladnejšie. Pridáme zvyšné maslo, premiešame. Prilejeme vodu so soľou. Mixujeme. Ak je cesto suché, pridáme ešte trošku vody.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Dlhšie strany zahneme dovnútra k sebe a zrolujeme, vytvarujeme obdĺžnik. V sáčku chladíme 1 - 1,5 hod.
[zdroj: MMB Egreska]
Dobrý deň,
OdpovedaťOdstrániťPráve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.
Ďakujeme vopred!
S pozdravom
Silvia Karasová
redakcia Kankan.sk
skarasova@kankan-group.com