Cesto vymiesené v DP, nechať kysnúť hodinu:
125 ml teplého mlieka
1/2 kocky droždia
1 ČL cukru
125 ml vody
1 vajce + 1 žĺtok
2 PL oleja
20 g rozpusteného masla
550 g HLM (z toho cca 50 g CZR pšeničnej)
2 ČL soli
Plnka:
cca 20 g rozpusteného masla, 1/2 kelímka kyslej smotany, bryndza
Po nakysnutí rozdelíme cesto na 3 časti, každú vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme plnkou, zrolujeme a spoje a konce dobre zalepíme. Zapletieme vrkoč. Necháme kysnúť ďalších 20 min. Potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami. 190°C 25 min.
[zdroj: MMB Egreska]
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára