Potrebujeme:
Cesto: 400g HLM, 3/4 kocky droždia, 50g cukru, 200ml mlieka, 50g masla, 1ČL soli
Plnka: 75g masla, 50g pr. cukru, 75ml mlieka, 150g horkej čokolády, 3 PL kakaa, 75g sekaných / mletých orechov
Postup: Cesto dáme vymiesiť a vykysnúť do DP (klasicky najprv tekuté, potom sypké prísady). Plnka: Rozpustíme si maslo s cukrom a pridáme mlieko. + čoko a kakao, necháme rozpustiť a spojiť. Vykysnuté cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát, potrieme čoko plnkou a zrolujeme do rolády. Nakrájame ju na kúsky a ukladáme do vymastenej tortovej (odopínacej) alebo inej formy, na plech... Posypeme sekanými orechami, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť ešte cca pol hod. Odporúčam plniť max do polovice formy, cesto krásne nakysne a dvíha sa aj pri pečení, mne to trochu pretieklo cez okraje a orechy popadali na dno rúry :) 190°C, 25 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára